Praktijk voor Holistische Therapie

Naeve Dich

Ontspannende massage: 

Deze massage is gericht op het ontspannen van het hele lichaam en geest. Door zachte, rustige massagetechnieken ontspant je lichaam op een vriendelijke manier. En een ontspannen lichaam zorgt tegelijk ook voor mentale ontspanning. 

Er is een keuze uit 3 olie geuren.
Harmony: rustgevend
Arctic: verkwikkend, bij spierklachten
Neutraal (evt aanvullen met een etherische olie naar keuze)  

Hot Stone massage: 

D.m.v. warme stenen die op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst, herstelt het lichaam en wordt het lichaam weer in balans gebracht. Deze massage zorgt voor de afvoer van giftige stoffen en verlichting van verschillende lichamelijke klachten. Tijdens deze behandeling wordt het lichaam gemasseerd met warme olie en stenen. Deze behandeling wordt niet gegeven in de warme periode boven de 25 graden. 

Japanse gezichtsmassage:

De Japanse gezichtsmassage is een bijzondere combinatie van ontspannende grepen en het stimuleren van de meridianen en drukpunten. Naast ontspanning stimuleert deze massage de doorstroom van de levensenergie (Ki). Een goede doorstroming van de Ki energie brengt balans in lichaam en geest. Naast het gezicht masseer ik ook schouders en nek. Deze massage beginnen we met het reinigen van het gezicht. Bij meer behandelingen kan deze massage verbetering geven van de huid. De huid wordt steviger, soepeler en zachter.

Thaise voetreflexmassage:

Een massage waarbij ik zowel met mijn handen, warme olie en een stokje een drukpunten massage geef. De onderbenen worden ook meegenomen. Deze behandeling geeft ontspanning en zorgt voor een betere doorstroming in het lichaam. De behandeling wordt gestart met een voetenbad. 

"Als je de voeten van een mens in je handen hebt, heb je de totale mens in je handen"

Sabaaydi kruidenstempelmassage:

Het lichaam wordt met warme Thaise kruidenstempels gemasseerd. De Thaise kruidenmix bevat o.a. kamfer, tamarinde, citroen gras, kafir limoen, kurkuma, gember, acacia en pandanblad. Daarop volgt een ontspannende olie massage. De werking van de kruiden gaat diep en werkt een aantal dagen door. Preventief gezond voor het lichaam. Door middel van de Sabaaydi massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen.

Kan verlichtend werken bij Reuma, fybromyalgie, alle vormen van spierklachten, jicht, spit, verzuring van het lichaam, spierdystrofie, loslaten van afvalstoffen tijdens het lijnen, verstevigen van de bloedvaten, vermoeidheid en vasthouden van vocht, oedeem.

Tijdens een korte intake kan er gekozen worden voor het stempelen van rug, voor en/of achterkant benen, armen, decolleté/gezicht en buik.

Magnesium pakking en massage:

Een boost voor body en mind.
Tijdens deze behandeling wordt het te behandelen gebied opgewarmd om opname van magnesium te bevorderen. Magnesiumolie wordt aangebracht waarna een massage volgt. De "probleem" zone wordt ingepakt met magnesiumgel, folie en warmte.  Een moment van ontspanning volgt onder begeleiding van achtergrondmuziek.
Magnesium heeft een toegevoegde waarde bij zowel fysieke als mentale klachten. Ervaar je veel spier en/of gewrichtsklachten zoals bij bijv reumatische aandoeningen, fibromyalgie, artrose. Voel je je moe, rusteloos, ben je angstig, slaap je slecht, ervaar je veel stress enz.... Dan is deze behandeling raadzaam in kuurvorm en in combinatie met een magnesium consult en/of holistische behandeling.

Kindermassage: 

Tijdens deze massage zal ik samen met ouder(s) en kind bekijken waar de behoefte ligt. Is er sprake van pijn, angst, onrust, slecht slapen enz. We starten met een voetenbad. 
Wil je als ouder leren om je kind te masseren? Graag! D.m.v. aanraking kom je beter in contact/verbinding met je kind. 
Kinderen vanaf 12 jaar kunnen ook behandeld worden met de kruidenstempels.
Ouder(s) blijven aanwezig tijdens deze behandeling.

Tijdens een behandeling kan er ook gekozen worden om Reiki toe te passen.

Reiki:

Via mijn handen word de energie naar plekken in het lichaam gebracht waar het nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten ligt. Reiki is een holistische helingsmethode. Holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Het kan je in balans brengen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Holistische therapie/coaching:

Hoe mooi is het als jij jezelf persoonlijk kan ontwikkelen en daardoor volledig in je kracht komt te staan? Voor die ontwikkelingen hebben we inzicht nodig en vaak gaat het over communicatie, geduld, veerkracht, loslaten en balans. Ben jij in balans? Als je hierover twijfelt of het antwoord is een kei harde nee! Dan is holistische therapie een mooie manier om eens verder te kijken en op alle niveaus de disbalans aan te pakken.

Gezond zijn we als mens namelijk als het lichaam, geest en ziel in balans zijn. We krijgen vanzelf chronische ongemakken als we niet op alle niveaus in balans zijn. Deze problemen kunnen zich lichamelijk uiten bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en vermoeidheid. Emotionele en psychische klachten als angst, paniekaanvallen, boosheid, verdriet, onzekerheid, depressie en burn-out. Ook een spirituele of energetische kwestie zoals hooggevoeligheid kan je uit balans brengen. Holistische therapie pakt alle niveaus in disbalans aan. 

Wat kun je gaan ervaren? Meer rust- meer zelfvertrouwen- meer vrijheid- betere verbinding met jezelf en de ander- meer balans- groter geluksgevoel- minder ziek zijn- beslissingen kunnen nemen- betere prestaties

Om een goed resultaat te behalen zijn er meer sessies nodig. 


Voor alle behandelingen geld dat ik ervan uit ga dat het lichaam gezond is. Daarom is een intake vooraf belangrijk om eventuele contra indicaties vast te stellen. Maak kenbaar als je ziek bent, onder behandeling bent van je huisarts of een specialist! Een massage kan er namelijk ook voor zorgen dat je je minder goed gaat voelen.