Massagepraktijk

Naeve Dich

Ontspanningsmassages:

Een klassieke ontspanningsmassage is een moment van aandacht voor jezelf. Het maakt je bewust van spanningen in je lichaam. Dat maakt de massage geschikt voor bestrijding van spanning- en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. De strijkingen en knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid, het onderliggende bindweefsel en het spierweefsel. Daardoor worden afvalstoffen versneld afgevoerd en kunnen voedingstoffen diep in het weefsel doordringen.        

Je kunt een keuze maken uit behandelingen van 30, 45, 60 en 90 minuten. Dit is afhankelijk van de mogelijke klachten en welke lichaamsdelen je wilt laten masseren. Te denken aan rug, schouders, nek, benen, voeten, armen, gezicht, hoofd, buik, borst/decolleté en billen. 

De massage wordt gegeven met warme olie.

Japanse gezichtsmassage:

De Japanse gezichtsmassage is een bijzondere combinatie van ontspannende grepen en het stimuleren van de meridianen en drukpunten. Naast ontspanning stimuleert deze massage de doorstroom van de levensenergie door het werken op de meridianen en acupressuur punten. Een goede doorstroming van de levensenergie brengt balans in lichaam en geest. Naast gezicht masseer ik ook schouders en nek.

De Japanse gezichtsmassage heeft ook een huid verbeterende werking. Na een aantal massages wordt de huid steviger, soepeler en zachter.

Deze massage begint met het reinigen van het gezicht.

Sabaaydi kruidenstempel massage:

De Sabaaydi kruidenstempelmassage is een behandeling met warme kruidenstempels. Deze stempels bevatten een Thaise  kruidenmix van o.a. Kamfer, Tamarinde, Citroengras, Kafir limoen, Kurkuma, Gember, Acacia en Pandanblad. 

Er kan gekozen worden voor het stempelen van de rug, armen, decolleté, gezicht, buik, voor en achterkant benen. Daarop volgt een ontspannende massage met warme olie. Hier kan etherische olie Patchouilli en Lemongras aan worden toegevoegd. De behandeling wordt begonnen met een Thaise voeten bad en wordt afgesloten met een voetmassage. 

De werking van de kruiden gaat diep door. Doormiddel van deze Sabaaydi massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen. Geeft diepere ontspanning en gaat mogelijk ontstekingen tegen, verzacht spierpijnen, reumatische aandoeningen, bevordert de spijsvertering, behandeling van huidirritaties, huidverbetering en de immuniteit op de reacties van infecties kunnen versterken.

Thaise voetreflex massage:

Een bijzondere massage waarbij ik zowel met een stokje als met mijn handen en warme olie een drukpunten en  onderbeen massage geef. Door massage van de energiebanen kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energiestroom weer op gang komen, waardoor organen beter kunnen functioneren. Vele reflexpunten en meridianen worden meegenomen in deze massage.

Hotstone massage

Massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Verbetert de stofwisseling. Het lymfesysteem wordt geactiveerd, waardoor de behandeling met warme stenen ontgiftend, pijn verlichtend en ontspannend werkt.

De voor en achterkant van het lichaam kunnen behandeld worden. 

Bij een buitentemperatuur boven de 25 graden, kan de hotstone niet gegeven worden. Dit ivm temperatuurstijging van het lichaam door de stenen. 


Massage bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven dan staat de wereld even stil. Kanker is zeer ingrijpend. Zowel fysiek als psychisch is het een zware belasting. Je kunt het gevoel hebben dat je lichaam je in de steek heeft gelaten. Je bent de controle kwijt. Er gebeurt van alles waar je geen “grip” op hebt. Je komt in een emotionele en medische achtbaan terecht.

Vanaf de diagnose staat alles in het teken van de kanker in je lichaam. Je bent ineens patiënt. Behandelingen volgen. Operatie, radiotherapie, chemotherapie, hormoontherapie. Het is allemaal heel erg ingrijpend. Vaak word je lichaam alleen nog aangeraakt voor medische behandelingen. Het levert allemaal veel spanning en stress op.

Massage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen. Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest.

Massage kan in elke fase

Tijdens de behandel fase:

Je bent misschien met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie bezig. Ook nu kan je ter ondersteuning gemasseerd worden. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.

Na de behandelfase:

Je komt in het controle traject. De behandeling is klaar, maar om de zoveel tijd moet je naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft spanning en onzekerheid. Je kan nog klachten hebben van de behandeling, zoals een slechte conditie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, opvliegers, geen of weinig energie hebben. De massage kan je herstel ondersteunen.  Je kan de regie over je eigen lijf en leven weer gaan voelen en er contact mee maken.

Wanneer je niet meer beter wordt: 

Deze fase kenmerkt zich door vragen en onzekerheid. Hoelang en hoe zal deze laatste tijd eruit zien. Hoe houd ik me staande na zo’n moeilijk bericht. Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden 


Massage bij specifieke doelgroepen: 

Aanraken en aangeraakt worden op een positieve manier is een levensbehoefte, die bijdraagt aan een gevoel van welzijn en welbevinden.                                                                                                                            Ook, of juist, bij specifieke doelgroepen zoals: Mensen met een verstandelijke beperking, mensen met dementie, mensen met psychische klachten of mensen met een lichamelijke beperking. Aanraking is van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van ieder mens.

Door mijn ervaring en kennis heb ik mogen ervaren wat een massage kan betekenen voor specifieke doelgroepen. Afstemming, contact, veilige aanraking, aandacht en een moment voor jezelf. Dit geeft ontspanning voor je lijf, je geest en je hele wezen. Maar het laat je ook voelen dat jij ertoe doet!

Door een combinatie van een aanraking, massage en begeleiding kan gewerkt worden aan het vergroten van de eigen lichaamsbeleving, het mentaal en fysiek welbevinden en het zelfvertrouwen.


Nieuw! voor informatie stuur een bericht naar 0637553449

Reiki op afstand   

Reiki behandeling in de praktijk  

Reiki behandeling gecombineerd met massage